Velencei Móni

Mi lesz, mi van, mi volt…

A tanácskérők többnyire azt kérdik, mi lesz? Én meg visszakérdezek: miért, azt tudod, hogy mi volt?

De tényleg: megértetted, hogy mi történt Veled valójában a felszín alatt, a látszaton túl? Hogy hogyan voltál okozója az életedben történteknek, milyen késztetésed, milyen vágyad, milyen belső igényed hívta életre azt a sajátos történetet, amit elmesélsz nekem arról, hogy mi történt eddig? Vagy azt hiszed, mindez nélküled, Tőled függetlenül történt? Szerintem az van, hogy megszülettél egy sajátos belső energetikai rendszerrel, egy saját egyéni feladattal és küldetéssel az életbe, és nem pusztán a külvilág történik Veled, hanem a sajátos belső világod is hat a környezetedre, hívja elő a személyes történeteid a külvilággal való kölcsönhatásban.
Azt mondod, hogy tönkrement a házasságod, mert a férjed megcsalt. Én meg visszakérdezek, hogy oké, de rájöttél-e már, hogy miért választottál egy olyan férfit, aki nem tudott Hozzád hűséges, vagy legalább őszinte lenni? Te most arra vagy kíváncsi, hogy a következő férfi hűséges lesz-e. Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy Te már rájöttél-e, hogy mire volt jó Neked a csalárd férj. Valamilyen belső igényedet csak kielégítette a megcsalás, ha ezt hívtad be az életedbe… Te biztos vagy benne, hogy valóban egy, a társadalom által elvárt, hagyományos kapcsolatban szeretnél élni? És valóban képes is vagy egy ilyenre? És valóban vágysz is rá? És valóban ez is a dolgod az életben? Én arra tippelnék, hogy valamelyik kérdésre nem lesz a válasz, különben valóban egy átlagos párkapcsolatban élnél már.
Én nem tudok Nélküled választ adni arra, hogy mi fog történni. Az attól is függ, hogy Te mennyire kerültél tisztába azokkal a mintákkal, amikkel élsz egy kapcsolatban. Ha képes voltál tanulni az eddigiekből, az meg fogja határozni a következő kapcsolataid minőségét is. Sőt, akár még arra is rájöhetsz, hogy valójában nem is egy kapcsolat az, amit akarsz, vagy nem is egy kapcsolatot akarsz, hanem többet, vagy mást, vagy ki tudja…
Szóval Te mindenáron azt szeretnéd, hogy előrefelé nézzünk a horoszkópodban. Én meg azt szeretném, hogy nézzünk befeléd a horoszkópoddal. Mert én azt hiszem, hogy bár van értelme előrefelé is nézni, de az előrefelé minőségét az is meghatározza, hogy mennyire ismerted meg a hátrafelét és befelét, azaz mennyire értetted meg a Veled eddig történteket, és hogy Téged mi mozgatott a történtekben.
Én azt szeretném, ha felelősséget vállalnál mindazért, ami eddig történt. Ha fel- és elismernéd, ami ebből a Te részed volt. Ha megértenéd a valódi belső okokat. Mert innentől kezdve nem csak az a kérdés, hogy mi lesz (pl, hogy megcsal-e a következő pasi is), hanem az is, hogy Neked mi mindezzel a dolgod.

A Te fejedben az van, hogy az asztrológia a jövő kémlelésére való. Az én fejemben az van, hogy az asztrológia arra való, hogy megértsük a látszat mögött rejlő okokat, mintázatokat, és ezáltal felelősséget tudjunk vállalni a történéseinkért, lehetőséget tudjunk látni a kihívásokban, rendet tudjunk látni a sorscsapásnak hitt történések mögött.