Velencei Móni

Kié is a térhoroszkóp?

Logikus a kérdés, hogy a térhoroszkópot kitől tanultam. Vagy hogy én találtam-e ki. A válaszom pedig az, hogy egyik sem.

Asztrológusként ugye nem is olyan furcsa azt mondani, hogy egyszerűen vannak időszerű dolgok az életben. Tudományos felfedezéseknél is szokott az történni, hogy egyszerre 2-3 tudós nagyjából ugyanarra rájön a világ különböző pontjain. Mert az adott tudományágban éppen akkor vetődik fel az adott probléma.

Asztrológusként régóta foglalkoztatott, hogy hogyan tudnám az asztrológiai tanácsadást élményszerűbbé tenni. Mert azt éreztem, hogy a szóbeli tanácsadás nem elég hatékony, nem megy elég „mélyre”. Amikor egy barátnőm elkezdett családállítással foglalkozni, elhívott egy-két csoportjába. Mondhatnám, hogy az én ötletem volt, hogy kezdjünk el játszani azzal, hogy ha a „mező” meg tud jeleníteni egész családokat, akkor miért ne tudná a horoszkópot is. De valójában ez csak egy időszerű gondolat volt. Én már javában foglalkoztam ezzel, mikor a neten kutatva rájöttem, hogy nem csak Magyarországon, de a világ számos pontján többen is foglalkoznak ilyesmivel. Persze, mivel új módszer, nincsen hivatalos „eljárásrend”, így mindenki egy kicsit másként, de alapvetően mindannyian ugyanúgy a horoszkóp térbeli megjelenítésével idézzük meg a horoszkóp rejtette információkat.

Ismerőseim közül többen javasolták, hogy védessem le, meg hogy most akkor saját módszert alapítottam stb. Távol állnak tőlem ezek  gondolatok. A szellemi kincs midenkié. Ha a módszer működik, az nem azért van, mert én kitaláltam. Nem találtam ki semmit. Felfedeztem, hogy a valósággal ilyen módon is kapcsolatba lehet kerülni. De a módszer önmagától működik, a világ rendje szerint, nem tőlem. Nincsen is hát mit levédeni.

Először persze magamon kezdtem el kísérletezni. Döbbenetes élmény volt. Egy olyan problémám köszönt vissza, amit kb. 10 évvel korábban – mikor még nem is tanultam asztrológiát – egy asztrológus mondott nekem a horoszkópomból. Én akkor nevetve jöttem ki az asztrológustól: „nemhogy nekem nincs ilyen problémám, de a világon nincs ilyen probléma, mint amiről ez a nő beszél!” Aztán 10 évvel később a térben megtapasztalva, mikor bőgve feküdtem a saját horoszkópom közepén, akkor nehezebb volt már azt gondolni, hogy ez a probléma valóban nem létezik… 🙂

Szóbeli tanácsadásokon gyakran van az az élményem, hogy talán a legfontosabb gondolatok nem jutnak el a tanácskérőhöz, mert fél szembenézni velük, és ilyenkor az általam is alkalmazott „biztos az asztrológus beszél hülyeségeket” védelemhez fordul. A térhoroszkóp erre kevés esélyt kínál, hiszen ott nem az asztrológus beszél, hanem a tanácskérő fedezi fel a problémáját és az arra adható választ is. Nem kell azt gondolni azonban, hogy mindenki zsebkendőhegyeket bőg össze egy-egy ilyen alkalmon. Ez kérdése és embere válogatja. A térhoroszkóp nem csak kemény problémák esetén hitelesebb, de bármely kérdésre is hitelesebbnek tűnik az a válasz, amit saját magad találsz meg, mint amit mások mondanak Neked, még ha azt a mást éppen asztrológusnak hívják is.

A módszert tehát csak megtaláltam, nem az enyém, nyugodtan kezdj el otthon kísérletezni Vele akár Te magad is, ha van egy jól pontosított horoszkópod! A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy mégis szükségünk van az ilyen utazáson is segítőre, aki kívülről támogat, aki segít az elakadási pontokon, aki segít tudatosítani és értelmezni a történteket. Ez az, amit valóban én tudok adni egy-egy utazás során: a személyes támogatásomat, szakértelmemet, a visszajelzéseket, a tudatosításban való segítséget. A horoszkópod és annak tere a Tiéd. A módszer pedig mindannyiunké, akik élünk vele.