Velencei Móni

Állj bele a sorsodba!

A hagyományos asztrológiai tanácsadás során az asztrológus tapasztalja meg a horoszkópot, és saját legjobb tudása szerint igyekszik tanácsot adni a hozzá fordulónak. Az ilyen tanácsadás is hasznos lehet, azonban több buktatóval jár:

  •  Az információkat az asztrológus tudata szűri: képzeljük el, amint a kicsi Einstein horoszkópjából az asztrológusa megmondja, hogy a relativitáselméletet fogja feltalálni – ugye, hogy lehetetlen?! Az asztrológus csak olyat tud tanácsolni, aminek a létét ismeri, elismeri, hasznosnak tartja stb. Sokszor azonban pont ott rejlik a nehézség, hogy valami ismeretlen, nem megszokott, új úton kéne elindulnia a tanácskérőnek, vagy éppen pont olyan válik hasznára, amiről első ránézésre, átlagos tudatállapottal azt gondolnánk, hogy képtelenség, hogy az segítség lenne.
  • Az asztrológus szimbólumokat lát, amiknek felfejtése végtelen lehetőségeket takar. Még sok éves gyakorlattal is nehéz kívülről meglátni, mi az a pont megfelelő felfejtése az adott szimbólumnak, ami a tanácskérő számára a legtökéletesebb, vagy talán egyedüli segítség lehet.
  • A tanácskérő gondolatokat kap tanácsul. Ügyes szerkezet az ember: sok esetben pontosan azokat a tanácsokat, meglátásokat fogja elengedni a füle mellett, amik talán a legtöbb fejlődési lehetőséget hoznák számára, de túl sok kellemetlenséggel és fáradtsággal járnának.

Ezért a hagyományos tanácsadásnál jobban szeretem, ha a hozzám forduló tanácskérő maga szerez élményszerű tapasztalatot a saját horoszkópjáról, így kiszűrve az asztrológus és a tanácskérő gondolkodásának korlátait.

Ha a horoszkópot 2 dimenzióban, egy papírlapon, vagy a monitoron jeleníted meg, akkor olvashatóvá válik a tudatod, a gondolkodásod számára. Lehetséges azonban a horoszkópot térben is megjeleníteni, így a benne rejlő információk elérhetővé válnak nem csak a gondolkodásod számára, hanem a teljes tested és energetikai rendszered számára.
Egész egyszerűen veszünk egy halom papírt és néhány csík ragasztószalagot, és egy terem padlójára „felrajzoljuk” vele a horoszkópot. Az így a terem padlójára felrajzolt horoszkópábrára rásétálva az egyes bolygóenergiák energetikailag érzékelhetővé válnak bárki számára – így már nem csak az asztrológus olvashat a horoszkópból, hanem a horoszkóp tulajdonosa közvetlenül, saját maga szerezhet információkat a saját horoszkópjától. Nem csak tudatilag, hanem energetikailag, teljes testével érzékelve a horoszkóp egyes elemeit: gondolatban, érzésben, belső testi energetikai folyamatokban, képekben, hőérzetekben, fizikai tünetekben stb.
Ennél a módszernél az asztrológus szerepe arra korlátozódik, hogy a kérdésfeltevés előtt bepontosítja a tanácskérő horoszkópját, az „utazás” közben segítséget ad és támogatást, illetve utána segít az élmény feldolgozásában. De magát a probléma megoldását mindenkinek saját magának nyílik lehetősége kutatni és jó esetben megtapasztalni.

Vegyük például azt az esetet, hogy valakinek problémája van az agressziója kezelésével. Ebben az esetben a horoszkópjába sétálva feltehetően érzékelni fogja a Mars bolygó helyére állva, hogy az agressziója természetes áramlása hogyan van akadályozva benne, miért nem működik harmonikusan, és többnyire maga szerez arról élményszerű tapasztalást, hogy ez a diszharmonikus állapot hogyan oldódhatna. A Mars bolygóján állva megindulhat egyfajta energetikai tisztulás: érzékelés arról, hogy hogyan válhatna az illetőben az agressziós energia áramlása harmonikussá, és ezáltal rombolóból, gátlóból építővé; érkezhetnek arról egészleges testi érzetek, hogy ebben a problémában honnan érkezhet segítség; mi az adott helyzetben a megfelelő következő lépés stb.

A térben azonban minden a horoszkóp tulajdonosáé. A problémáknak a bennünk lévő gyökereit érzékelhetjük ezzel a módszerrel, és természetesen a bennünk rejlő megoldási lehetőségeket van esélyünk kutatni, megtalálni.

A horoszkópod mind Te magad vagy!

Állj bele a sorsodba!

 

További írások a térhoroszkópról:
Okoz-e nekünk bármit a család, és ki okozza nekünk a családunkat?
Kié is a térhoroszkóp?